Memleket Quzine

maşukiye gezilecek yerler

KARTEPE MAŞUKİYE

Maşukiye Kocaeli’nin Kartepe İlçesine bağlı olan bir belde.  Maşukiye gezilecek yerler konusunda hemde Maşukiye yapılacak etkinlikler konusunda gerçekten bir çok seçenek mevcut.

İstanbuldan ortalama 1.5 saat uzaklıkta yer alan Maşukiye’ye özellikle hafta sonu akın gelenler oluyor.. Kuzeyinde Sapanca Gölü, güneyinde ise Kartepe’nin yer aldığı Maşukiye tam bir doğa harikası. Özellikle organik serpme kahvaltısı ve şelaleleriyle kaplı olan bölgede bir çok alabalık tesisleri mevcut. Maşukiyede hem kafanızı dinleyebilir hem de birbirinden güzel lezzetlerin tadına varabilirsiniz.

Görebileceğiniz birçok doğa güzelliklerinin yanı sıra yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de var. Uzun süreli konaklamanız sırasında İzmit ve Sakarya’da da birçok yeri keşfe çıkabilirsiniz. Kısa sürede ulaşım sağlayabileceğiniz bu illerde de gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler bulunmaktadır.

Karadeniz’in İstanbul’a en yakın bölgelerinden biri olan bu belde de gündüz vakti çeşitli geziler düzenleyebilirsiniz. Maşukiye, restaurantları, piknik yerleri ve doğal güzellikleri ile size günün her vakti birçok alternatif sunmaktadır.

Aşıklar diyarı olarak da bilinen Maşukiye’de keşfedebileceğiniz birçok mekan var. Temiz havası, şelaleleri, yoğun bitki örtüsü ve ormanı ile detaylı bir doğa gezisi planlayabilirsiniz.

İstanbul, Kocaeli, Bolu, Yalova, Bursa, Sakarya gibi çevre illere yakınlığından dolayı Maşukiye özellikle kısa süreli tatiller için sıkça tercih ediliyor. Maşukiye gezi rehberi ise gezinizi organize etmek için kullanışlı bir yol gösterici.

Maşukiye Hakkında Kısa Kısa

  • Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir belde olan Maşukiye, göz kamaştıran doğası ve huzurlu atmosferiyle popüler.
  • İzmit’e 20 km, Kartepe’ye 13 km, Kocaeli il merkezine ise 36 km mesafede yer alıyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa’ya yakın mesafede olduğundan özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.
  • Soğuksu ve Çınarlı olmak üzere iki mahallesi bulunuyor.
  • Maşukiye adını aşık anlamına gelen maşuktan alır ve uzun bir süre çevre illerin balayı rotası olmuştur. Tam da bu yüzden halk tarafından Maşukiye’ye gelen aşık olur söylemi ortaya atılmış ve köyün adı Aşıklar Köyü olarak da anılmaya başlanmış.
  • 1860’larda kurulan Maşukiye’nin ilk misafirleri, Kafkas-Rus Savaşı’nın ardından bölgeye yerleşen Çerkes boylarıydı. Çerkeslerden Murat Bey, köyün kurucusu olarak biliniyor.
  • 93 Harbi zamanında Batum’dan gelen bir grup ile seneler sonra Karadeniz’den ve Romanya’dan göçler ile buraya yerleşen kişiler nüfusun artmasını sağladı.
  • Cumhuriyet Dönemi’nin ilk kadın belediye başkanı ve ilk kadın subayı Maşukiye’den çıktı.
  • Organik serpme kahvaltısıyla müthiş enerji alacağın, alabalık tesislerinde balığın başrolde olduğu sofralarda mest olacağın bir köy.
  • Ziyaret etmek için belli bir mevsimi olmayan Maşukiye bölgesi, her sezon bambaşka bir güzellik sunuyor.
  • Maşukiye’ye nasıl gidilir? diye soruyorsanız, İstanbul’a yaklaşık 120 km, İzmit’e 20 km ve Bursa’ya 150 km olduğundan özel aracınızla veya Maşukiye turlarıyla ulaşabilirsiniz.